Het parfum

Ik heb waarschijnlijk het meest geweldige boek uit de hele bibliotheek meegenomen! ‘Petite Anglaise’… Eerlijk gezegd ben ik al jaloers op de titel, soms wilde ik dat ik zulke geniale dingen kon bedenken, maar helaas speculaas, ik schrijf onbemande blogs…

Het gaat over een ‘Petite Anglaise’ die zich nu in Frankrijk bevindt en daar het leven van haar dromen heeft…. Ik vraag me af of ze dit boek in mijn hoofd gestolen heeft want de enige plek op aarde waar ik zou kunnen functioneren zoals ik het nu doe, is wel degelijk La France! Ik zou een hele dag in het boek kunnen lezen als ik de tijd had maar ook die heb ik niet. Ik moet nog 7 examens afleggen en daarom heb ik amper tijd om te lezen. Bovendien ben ik ook nog eens de complete drive van vorige week kwijt, wat het allemaal extra moeilijk en traag maakt.

Het is niet alleen het perfecte boek, het lijkt alsof ‘Petite Anglaise’ ook de perfecte blog heeft. Echt, serieus, spreek me vanaf nu aan met: ‘Die Kleine Belgische’ of ‘Petite Belge’ of ‘Little Belgian’, misschien kan het helpen.

Maar waarom ik eigenlijk voor deze titel koos… Toen ik gisterenavond na een lange dag achter mijn studieboeken besloot om in mijn bedje te kruipen, kon ik natuurlijk niet anders dan nog een extra 12 pagina’s te lezen in het boek. Het rare was dat ik me helemaal niet kon concentreren op de inhoud omdat ik overmeesterd werd door de geur die uit het boek kwam. Een omageur, een echte oma, zo eentje met veel koekjes en taart op zondagnamiddag. Ik vroeg me af van wie die geur kwam en ik heb zelfs even gedacht dat die gelukzak van een ‘Petite Anglaise’ de geur misschien zelf in al haar boekjes heeft gestopt! Maar het boek komt uit de bibliotheek en hoewel het er nieuwer uitziet dan het gemiddelde boek in die verdorde bib van ons, is het bijna onmogelijk dat de geur na 4 maal een dozijn lezers er nog steeds zit… Volgens mij is het een oma die graag chickliteratuur leest, net als ik om te ontspannen. Al kan het bij haar helpen om terug te denken aan de goeie ouwe tijd – hoewel er toen nog geen blogs waren… Het is steeds moeilijker te achterhalen wie dat boek voor mij gehad heeft. Ik hoop dat ik me straks beter kan concentreren en niet steeds omaschimmen voor mijn gezicht zie in plaats van de inhoud van dat zo zalige boek!

6a00d8341c5ac253ef00e5506a3f128834-640wi

Ik heb net voor mezelf uitgemaakt dat als ik binnen twee uurtjes klaar ben met leren mezelf

trakteer op een calorievrij hoofdstuk!

À tant tôt !

Ta petite Belge

2 gedachtes over “Het parfum

    • sellmyshoes zegt:

      Omdat Frankrijk en de Franse taal gewoon zo betoverend en romantisch zijn. Hoewel, als ik de cursus zie die ik tegen dinsdag moet verwerken, zou ik ook liever in een holletje onder de grond kruipen 😉 (Frans is één van mijn hoofdvakken!)

Laat van je horen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s