Er komt ooit een moment…

(oorspronkelijk gepost op http://sellmyshoes.skynetblogs.be op 11 november 2008)

Tot op een bepaalde leeftijd, brabbel je maar wat. Het is dé tijd van je leven. Je kan brabbelen wat je wil. Wanneer dat brabbelen in babbelen verandert, verandert je leven. Je kan niet zomaar babbelen als vroeger, anders wordt het al snel kwaadsprekerij, roddelen, vernederen, … Als je een bepaalde leeftijd bereikt hebt, kan je niet zomaar je behoeftes her en der in je pamper persen – je zal naar het toilet moeten gaan, op tijd moeten vertrekken om niet te laat te komen of je krijgt een opmerking. Die opmerking houdt in dat je niet té geconcentreerd mag spelen en op regelmatige basis naar toilet moet gaan. Ook zal je het fenomeen wc-papier op een bepaalde leeftijd zélf moeten hanteren, willes nilles.

Je zal in de vroege periode van je leven kunnen slapen wanneer het je uitkomt. Tot je verplichtingen hebt… En als die verplichtingen niét aanwezig zijn, zal één van je ouders je wel verplichten om uit je slaap te ontwaken. Er was ook een tijd dat je at wanneer jij honger had en alles doet op een uur dat jij zelf bepaalde. Maar nee… Dit blijft echt niet duren, je moet een horloge kopen om overal op tijd te komen; voor het avondmaal met de hele familie, van één of ander dolle fuif waar je gerust nog dat laatste nummer had willen uithoren. Nee, gedaan ermee!

Er komt ooit zelfs een moment waarbij je thuis je primeur aankondigt – tenminste een primeur van horen zeggen – en waarbij je zelfs je eigen moeder betrapt op het roddelen. En dat is de moment waarop je je eigen muil zou toenaaien.

Maar binnen een jaar of 90 kan ik weer in een pamper doen, zonder dat iemand er raar van opkijkt, kan ik weer brabbelen en ongezouten m’n eigen mening geven. Er komt ooit een moment waarop ik dement wordt, of beter: zot. Door alle vreemde kronkels in deze wereld!

Laat van je horen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s