Waarom x en y mij niet koesteren.

(oorspronkelijk gepost op http://sellmyshoes.skynetblogs.be op 13 december 2008)

Ze had zich helemaal goed voorbereid. Vooral geestelijk maar ook fysiek. Elke oefening had ze gemaakt, wel tien keer, tot ze volledig juist was! Elke theorieregel had ze gelezen tot ze hem van rechts naar links kon opzeggen. Ze was er klaar voor…

Ze overhandigde haar een pagina, voor- en achterzijde bedrukt. ‘Deel 1’ was het genoemd. Ze begon haar kladblad vol te kliederen en het kliederen hield vrijwel steek. Wanneer ze het eerste deel overhandigde kreeg ze, orgineel als altijd, ‘deel 2’. Ze bekeek het en alles begon te tollen. Sinussen en cosinussen bonkten in haar hoofd, faculteiten fluisterden haar onbemoedigende woordjes toe. Ze kon wel janken. Alles was voor niets geweest. Ze wou het liefst blanco afgeven, uit het lokaal rennen tot in het midden van het dorp en dan buiten haar zinnen God verschillende verwijten naar zijn kop gooien. Maar nee, ze kliederde er maar op los en hoopte dat deze nachtmerrie zo snel mogelijk voorbij was!

Toen ze dacht het ergste wel gehad te hebben en al fietsend naar huis reed, begon het onophoudelijk te sneeuwen. Joost Zwegers schreeuwde door haar Ipod dat het beste nog moest komen, en dat hoopte ze dan maar. De sneeuw klitte zich vast in haar haar, bleef plakken op haar jas en op de onmogelijkste plaatsen op haar gezicht. Opeens voelde ze iets warm langs haar neus; it always can be worse, ze had een bloedneus. Zou het van de stress geweest zijn of van de kou? Eén ding weet ze zeker… X en Y koesteren haar absoluut niet! Helaas. Maar Joost mag het weten.

oh no, seems the best is yet to come
oh no, seems the best is yet to come
I’m screamin’ it out boy, screamin’ it out
oh no, seems the best is yet to come

Laat van je horen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s